A tuna is a saltwater finfish that belongs to the tribe
Thunnini, a sub grouping of the mackerel family which together with the tunas,
also includes the bonitos, mackerels, and Spanish mackerels. Thunnini comprises
fifteen species across five genera, the sizes of which vary greatly, ranging
from the bullet tuna, weight: 1.8 kg up to the Atlantic bluefin tuna. The
bluefin averages 2 m, and is believed to live for up to 50 years. Their
circulatory and respiratory systems are unique among fish, enabling them to
maintain a body temperature higher than the surrounding water. An active and
agile predator, the tuna has a sleek, streamlined body, and is among the
fastest swimming pelagic fish the yellowfin tuna, for example, is capable of
speeds of up to 75 km/h. Found in warm seas, it is extensively fished
commercially and is popular as a game fish. As a result of over ishing, stocks
of some tuna species, such as the Southern bluefin tuna, have been reduced
dangerously close to the point of extinction.
Thursday, 14 March 2013
Wednesday, 2 May 2012
House Finch
Adults have a long, square-tipped brown tail and are a brown or dull-brown color across the back with some shading into deep gray on the wing feathers. Breast and belly feathers may be streaked; the flanks usually are. In most cases, adult males' heads, necks and shoulders are reddish.
This color sometimes extends to the belly and down the back, between the wings. Male coloration varies in intensity with the seasons and is derived from the berries and fruits in its diet. As a result, the colors range from pale straw-yellow through bright orange (both rare) to deep, intense red. Adult females have brown upperparts and streaked underparts.
Thursday, 8 December 2011
White-faced Ibis
This species breeds colonially in marshes, usually nesting in bushes or low trees. Its breeding range extends from the western USA south through Mexico, as well as from southeastern Brazil and southeastern Bolivia south to central Argentina, and along the coast of central Chile. Its winter range extends from southern California and Louisiana south to include the rest of its breeding range.
Subscribe to:
Posts (Atom)